23948sdkhjf

Vill se vackra trähus

Långlivade byggen är mer klimatsmarta

– Jag har helt övertygad om att det går att kombinera att bygga mycket och att bygga bra. Bygger vi hus som har hög kvalitet minskar det också miljöbelastningen. Ska vi nå klimatmålen måste vi både minska klimatavtrycket från bostäderna och se till att de står kvar länge, säger nye bostadsministern Per Bolund i ett uttalande till tidningen Arkitekten.

I regeringsförklaringen nämns ökat byggande i trä som en av åtgärderna för att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland.

– Trä är en fantastisk resurs som vi har i Sverige. Med våra goda kunskaper om träbyggande har vi en fenomenal chans att minska behovet av ändliga råvaror som betong och istället öka användandet av den förnybara råvaran trä. Där hoppas jag verkligen att vi kan lägga i ytterligare en växel, säger Per Bolund.

Vid Stora Trähus 2018 pratade arkitekten Pi Ekblom, White, just på temat att bra arkitektur är en förutsättning för att trähus ska få stå kvar och därmed bli så klimatsmarta som de har potential att vara.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094