23948sdkhjf

Möller & Partners vinner med träfasad

Möller & Partners ska utveckla området Tallbohov, strax söder om Jakobsberg. Det blir runt 200 enheter i en mix av såväl bostadsrätt-, hyresrätt- som äganderättsform och med främst träfasad.

Trä som fasadmaterial har valts för att skapa en varm och naturlig känsla som smälter samman med omkringliggande vegetation samtidigt som trä har en mindre klimatpåverkan jämfört med andra fasadmaterial, skriver Möller & Partners.

Det är andra gången bolaget tar hem en markanvisningstävling i Järfälla. 

Markanvisningen rör sig om 10 850 kvm BTA fördelat på tre delområden med varierande bebyggelse bestående av flerbostadshus och rad-/kedjehus. M&P avser att etappvis utveckla runt 200 enheter i såväl bostadsrätt-, hyresrätt- som äganderättsform. Det inlämnade bidraget godkändes av kommunstyrelsen måndagen 28 januari 2019.

Markanvisningen utlystes av kommunen med högt ställda krav på utformning av bebyggelsen med förväntningar om en stor variation och uppbrutenhet mot närliggande bebyggelse.

Vidare var aspekter som social hållbarhet, grönska samt genomförbarhet varit av stor betydelse vid bedömning av inlämnade bidrag.

Projektet har fått namnet Folium, ”löv” på latin, då konceptet för såväl området som husen har hämtat sin inspiration från löven och trädets egenskaper och form.

Taken på flerbostadshusen förses delvis med sedum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125