23948sdkhjf

Svensk-fransk träaffär

SCA Wood France och Groupe ISB går samman

SCA Wood France och det franska företaget Innovation Solutions Bois, ISB, har slagit samman sina verksamheter inom träförädling och distribution av träprodukter i Frankrike. Genom sammanslagningen skapas en stor och resursstark leverantör av träprodukter till fransk byggmaterialhandel. Avtalet om samgående tecknades i dag, den 4 mars 2019, och gäller med omedelbar verkan.

– För SCA är Groupe ISB en perfekt partner, säger Jerry Larsson, chef för SCAs affärsområde Trä. Vi delar samma värderingar och fokus på kundvärde, hållbarhet och innovation. Vi kommer att stärka värdekedjan från skogen, genom våra sågverk, till den växande byggmaterialmarknaden i Frankrike. Den franska byggmaterialhandeln växer och är viktig för SCA. Genom sammanslagningen vill SCA skapa en kraftfull leverantör som kan möta anspråken från krävande kunder över hela Frankrike.

SCA tillför bolaget sin träförädling och distribution av träprodukter i Rochefort i Frankrike. SCAs anläggning i Bonneuil-Matours kommer inte att ingå i Groupe ISB, utan stängs efter branden 2018.

SCAs tillskott uppgår till 300 miljoner kronor och omfattar SCAs träverksamhet i Frankrike och förvärv av aktier i Groupe ISB. SCA kommer att få en ägarandel på 38,5 procent i Groupe ISB och blir största ägare. SCA kommer inte att konsolidera företaget.

SCA Wood France levererar över 100 000 kukbikmeter träprodukter till den franska byggmaterialhandeln. Produkterna omfattar panel, golv, decking och konstruktionsvirke. SCA Wood France har ett 80-tal medarbetare och omsätter cirka 400 miljoner kronor.

Innovation Solutions Bois är Frankrikes största leverantör av träprodukter till byggmaterialhandeln. Groupe ISB har försäljning över hela Frankrike och vidareförädling på fem platser. Groupe ISB har cirka 470 anställda och omsätter motsvarande drygt 2,3 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157