23948sdkhjf

Rolfs i Kalix läggs ner

Ingen försäljning av Setras såg

Som tidigare aviserats kommer verksamheten i Rolfs såg i Kalix att läggas ned. Informationsmöte har hållits för all personal på plats i Rolfs, och uppsägningarna delades ut den 1 april. Produktionen kommer att fortgå fram till semestrarna.

Det här är naturligtvis väldigt tråkigt, men det är viktigt att vi har kommit till avslut i förhandlingarna för att kunna minska ovissheten för våra medarbetare i Rolfs, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef vid Setra.

För den närmsta tiden kommer Setras produktsortiment inte att påverkas.
­-- Våra säljare och kundansvariga har en tät dialog med våra kunder. Vi tittar på hur vi kan optimera vår produktion på våra andra anläggningar för att så långt det är möjligt tillgodose våra kunders önskemål, säger Olle Berg, Marknadsdirektör Setra.

Bakgrunden till nedläggningen är att Setra vill öka synergierna inom koncernen för att utveckla sin långsiktiga konkurrenskraft, och ledningen pekar på att integrationen mellan Setra Rolfs och Setras övriga produktionsenheter vad gäller råvaruförsörjning och marknadskoncept varit låg. I oktober 2017 inleddes en försäljningsprocess av Rolfs. Den 22 oktober 2018 informerade Setra om företagets beslut att inleda förhandlingar om nedläggning. Så här kommenterade Hannele Arvonen beslutet då:

– Under drygt ett år har vår verksamhet i Rolfs varit till försäljning. Vi har fört diskussioner med olika intressenter för att försöka hitta en bra lösning, men det har tyvärr inte gått. Därför måste vi nu inleda en process för att lägga ned vår verksamhet i Rolfs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095