23948sdkhjf

Politikerna eniga vid Bioekonomisk forum

Sverige måste övertyga EU om att skogen är en del av lösningen

Politiker från framför allt Socialdemokraterna och Centern var eniga i sina framträdanden vid Bioeknomiskt forum i dag i Stockholm: Sverige måste vara ständigt närvarande i Bryssel och ständigt engagerade i att informera och övertyga EU-parlamentariker, tjänstemän och lobbyister om att det svenska skogsbruket är en del av lösningen på klimat- och miljöfrågor

– Jag bad att få prata vid en lunch med några av de mest negativa EU-politikerna när det gäller skogsbruk, berättade Näringsminister Ibrahim Baylan. När jag berättade hur vi använder skogen i Sverige blev reaktionen: "Fantastiskt! Kan vi också göra så...?"

Centerns EU-parlamentariker Fredrick Federley berömde Ibramhim Baylan för att han varit närvarande och aktiv i EU-kvarteren i Bryssel.

– Men fler svenska ministrar skulle behöva springa i dessa korridorer, menade Fredrick Federley. Utöver Ibrahim Baylan har det varit ganska tomt på sådana...

Både han och socialdemokraten Jytte Guteland menade att (s) och liberaler hade varit ganska bra på att enas om frågor kring bioekonomi i EU. De var också överens om att man i valrörelsen till EU-valet bör fokusera på sakfrågorna, inte på hur stora populisterna kan tänkas bli.

Politiker och representanter för näringslivet vid Bioekonomiskt forum var överens om att teknik, kunskaper och skogsresurser räcker för en stark utveckling inom skogsbruk och skogsindustri, men politikerna måste bli mer aktiva och bestämma sig för vilka mål man har. Intensivare skogsbruk och större uttag ur skogen eller inte?

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078