23948sdkhjf

Förändring i Södras styrelse

Valberedningen föreslår Mats Sandgren som ny ledamot

Valberedningen föreslår nyval till Södras styrelse av Mats Sandgren, samt omval av Karin Andersson, Hans Berggren, Pål Börjesson, Paul Christensson, Lena Ek, Ylva op den Velde Hammargren, Ulf Johansson och Anders Roman. Lena Ek föreslås bli omvald som styrelsens ordförande.

Valberedningens förslag innebär att antalet stämmovalda ledamöter i styrelsen uppgår till nio.

De föreslagna kandidaterna har specialistkunskaper och erfarenheter från en rad områden, bland annat skoglig skötsel, industri, innovation och forskning. Med vårt förslag får vi en stark, bred och ytterst kompetent styrelse, säger valberedningens ordförande Tomas Andersson.  

Mats Sandgren, född 1955, har en lång erfarenhet inom den skogliga näringen. Han blev vd för SCA Skog 2008 och är sedan ett år tillbaka Senior Advisor inom koncernen. Före dess var han skogschef på Södra under sex års tid, under samma period som stormarna Gudrun och Per med påföljande bekymmer med granbarkborren. Mats Sandgren är utbildad jägmästare och lämnar SCA och yrkeslivet i maj 2019. Han har för närvarande styrelseuppdrag i Skogforsk, Biometria och Gröna arbetsgivare, det senare ett uppdrag som även innebär att han är ledamot i styrelsen av Svenskt Näringsliv. Under våren lämnar han sitt styrelseuppdrag inom Skogforsk.

Valberedningen föreslår vidare föreningsstämman att välja fyra ordinarie revisorer och två personliga suppleanter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125