23948sdkhjf

Södravinst på träbygg

Investerar i byggprodukter

Södra levererar fortsatt ett starkt resultat. Nettoomsättningen för det första kvartalet 2019 ökade med 11 procent till 6,3 miljarder och rörelseresultat ökade med 22 procent till 1 148 miljoner. Resultatet grundas i en god efterfrågan och fortsatt hög prisnivå i kombination med produktionsanläggningar som presterade mycket goda resultat. Södra investerar i en helt ny produktionsanläggning för korslimmat trä vid biokombinatet i Värö med en produktionskapacitet på cirka 100 000 kubikmeter.

– Ökat trähusbyggande är en viktig del i en växande bioekonomi. Byggsystem i trä har också stora produktions- och miljömässiga fördelar, betonar Lars Idermark.

Södras styrelse har även fattat ett investeringsbeslut för Trivselhus om en ny volymhusfabrik i Landsbro, med hög grad av automatisering, robotisering och digitalisering i tillverkningen.

Affärsområdet 
Södra Woods rörelseresultat för perioden uppgick till 147 miljoner kronor. Resultatet avspeglar en fortsatt god prisnivå på sågade trävaror, som i kombination med effekterna av den omstrukturering som genomförts inom Södra Wood bidrar positivt till resultatutvecklingen. Omsättningen uppgick till 1 498 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188