23948sdkhjf

Bäckebrons Sågverk till ny ägare

Strategiskt läge bakom köpet

Gävle Intressenter AB har förvärvat Bäckebrons sågverk, beläget mellan Karlstad och Sunne i Värmland. I sågverket arbetar 22 personer. Bäckebrons Sågverk är ett mindre, flexibelt sågverk som sågar 50 000 kubikmeter klentimmer med toppdiameter från 12 cm upp till 21 cm.

I köpet ingår också Lerans Bygghandel i Sunne AB och Kils Trä&Byggvaror AB i Kil. Köpet bekräftades i en artikel i dag i Fryksdalsbygden.

Gävle Intressenter är ett dotterbolag till Profura AB Göteborg vars huvudägare är Bernt Ivarsson. Profuragruppen investerar i små till medelstora, onoterade, svenska bolag, där tillväxtpotentialen bedöms hög. I Gävle Intressenter AB ingår Balungstrands Sågverk AB i Enviken i Dalarna, som inom nuvarande ägarskap mer än femdubblat produktionen samt Stigma Hyvleri i Älvsered i Falkenberg. Skutskärs Trä AB / Veddige, med varumärket YesBox, nu Norra Europas ledande tillverkare av spånbalar till djurägare, ingår sedan 2011 i samma företagsgrupp.

– En viktig framtida förstärkning i gruppen. Anläggningen har ett utomordentligt strategiskt läge i hjärtat av Fryksdalen med kanske Sveriges bästa skogar och bra tillgång till timmer i världsklass, säger Björn Axelsson, vd, Gävle Intressenter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093