23948sdkhjf

Först med fossilfri förskola

Hoppet ger hopp om hållbarhet

Hoppet är ett innovationsprojekt där Göteborgs Stad och Derome ska bygga Sveriges första fossilfria förskola. Själva förskolan kommer att byggas i Hisingsbacka och projektet kommer att gå i bräschen för omställningen mot ett hållbart samhällsbyggande. Derome vann upphandlingen att bygga den fossilfria förskolan.

Ingen hade samma driv i hållbarhetsfrågan som Derome och ingen kunde erbjuda samma lösning som Derome har från skog till färdigt hus, skriver Göteborgs stad i motiveringen.
– Genom att vi har legat i framkant med ett flertal forskningsprojekt genom åren, är det här ett helt naturligt steg för oss. Givetvis är det en stor utmaning, men vi gör detta tillsammans med Göteborgs Stad och vi hämtar mycket kunskap från våra tidigare projekt, säger Peter Mossbrant, vd Derome Hus.

– Hela branschen måste jobba mot samma mål om vi ska lyckas med ett hållbart samhällsbyggande, säger Anna Ryberg Henriksson, hållbarhetschef Derome. Vi vill kroka arm med resten av branschen för att reducera klimatpåverkan för samtliga material, även om trä alltid är det naturliga valet för oss.

Även om Derome är utsedd till totalentreprenör kommer samarbete att vara en stor nyckel för att genomföra Hoppet. 
– Med detta pilotprojekt inom fossilfritt byggande vill vi visa branschen att vi genom att samverka i alla led, kan ta ett stort steg mot en klimatneutral sektor, säger Anders Hall, Projektledare på Lokalförvaltningen. Vår första upphandling med stor vikt på miljömål är avklarad och nu fortsätter vårt gemensamma arbete med alla i projektet, hela vägen från produktleverantörer och hantverkare till de vi bygger för; förskolebarn och personal.

Förskolan Hoppet planeras stå färdig 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109