23948sdkhjf

BoKlok bygger mer i Södra Gunsta

22 parhus nyckelklara nästa höst

I Södra Gunsta i Uppsala har BoKlok tidigare byggt lägenheter och nu fortsätter utvecklingen av området med 22 parhus. Försäljningen kommer att starta under hösten 2019 med beräknad inflyttning hösten 2020.

- Vi är väldigt glada att nu kunna bygga ännu mer i Södra Gunsta. Vi har ju byggt lägenheter här tidigare, som står inflyttningsklara sedan början på maj med några kvar till salu, säger Thomas Marx Norén projektledare på BoKlok.

Husen har 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Alla får en egen altan med tillhörande grästäppa. De byggs som bostadsrätter men boendekostnaden är ännu inte framräknad. Att det kommer handla om kloka priser kan ändå lovas.

- Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Thomas Marx Norén.

När det är dags för säljstart kommer bostäderna att fördelas genom offentlig turordningsdragning på Ikea Uppsala. Det betyder att en turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

De nya husen, som kommer att kallas BoKlok Kusken, ligger i nybyggnadsområdet Södra Gunsta, cirka 8 kilometer öster om Uppsala. Det är ett naturskönt område och i närheten finns skid- & joggingspår, vandringsleder och fotbollsplaner. Samtidigt ligger centrala Uppsala inte allt för långt bort.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36