23948sdkhjf

Beijer gör storförvärv

Köper två bygghandelskedjor

Beijer Byggmaterial tecknar avtal om förvärv av två bygghandelskedjor i Stockholm respektive region Syd. Strategiskt habndlar  förvärven om lokal närvaro inom den professionella bygghandeln och Beijer får åtta nya filialer inklusive ett logistikcenter.

Båda bygghandelskedjorna är lokaliserade till geografiskt viktiga tillväxtområden.

Med de två nya förvärven, tidigare förvärv och starka organiska tillväxt ökar Beijer Byggmaterial sin omsättning med 30 procent de senaste 12 månaderna, till över 7,5 miljarder kronor.

PoG Bygghandel, en aktör i Skåne inom byggmaterialhandeln, med sex byggvaruhus och ett logistikcenter är ett strategiskt förvärv för att stärka Beijers position i södra Sverige.

Karl Ekesiöö Bygghandel med två varuhus, belägna på platser med stor byggtillväxt i Stockholm är ett förvärv med riktigt bra matchning för Beijer. Med AB Karl Ekesiöös Bygghandel och PoGs stora kundbas inom proffs, stärker Beijer sin position ännu mer inom proffssegmentet.

Båda uppköpen är familjeföretag med ett lokalt entreprenörskap och liksom Beijers byggvaruhus, drivs av den lokala affären.

Efter dessa två förvärv har Beijer Byggmaterial 82 filialer från Trelleborg i söder till Kiruna i norr och stärker ytterligare sin position som hela Sveriges byggmaterialhandlare.

- Vi är otroligt glada att få in dessa två fina verksamheter och nya kollegor som en del av Beijerfamiljen. Förvärven ger oss ytterligare möjligheter att växa organiskt på en ännu större bas.

- Vi ser att de två nya verksamheternas inriktning på proffskunder och medarbetarnas höga kompetens ligger helt i linje med Beijers strategi. Vi har tagit marknadsandelar i Sverige 24 månader i rad, det tycker vi är bevis på att vi gör rätt saker, säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078