23948sdkhjf

Snabb produktion av bostadshus

26 nya hyreslägenheter i trä klara

Det behöver inte ta flera år innan spaden sätts i marken. Tyréns har arbetat med ett bostadsprojekt i Gråbo utanför Visby som visar på en byggprocess som bara tog sex månader, från byggstart i oktober till inflyttning i maj.

Ett nyproducerat flerbostadshus i Gråbo är inflyttningsklart med 26 nya hyreslägenheter, från ettor till fyror med rimliga hyresnivåer.

Tyréns är arkitekter och har gestaltat såväl huset som landskapet utifrån höga krav på bland annat hållbarhet, yteffektiva planlösningar och sociala aspekter.

- Bygglovsansökan och upphandling löpte parallellt vilket bidrog till en ovanligt snabb och effektiv process där vi samtidigt lyckades tillgodose ambitiösa krav från beställaren, säger Zlatan Bosnic, arkitekt på Tyréns.

Tomtens potential och förutsättningar har utnyttjats till fullo och husplaceringen är noga genomtänkt. Innegården som omfamnas av byggnaden skapar en viktig plattform för social gemenskap och livfullhet.

- Jag tror på det här konceptet som en framkomlig väg för att möta bostadsbristen på fler orter. Enkel byggteknik, förnuftiga material och en snabb byggprocess är nycklarna till framgången.

- Projektet visar också att kvalitativa hyresrätter går att förena med låg förvaltningskostnad och låga hyror, säger Zlatan Bosnic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096