23948sdkhjf

Molelven firar 100 år

Tar ansvar för framtiden

I år det 100 år sedan Moelven Töreboda grundares, skriver  vd Johan Åhlén i ett pressmeddelande.

I ett helt sekel har världens äldsta limträfabrik distribuerat samhällsnyttiga och miljösmarta produkter – och kanske har de aldrig varit mer aktuella än nu när klimathotets följder börjar göra sig påminda på allvar.

- Jag tycker att vi har mycket att vara stolta över i vår historia, och det finns många episoder och projekt i vårt förflutna som är värda att berätta om. Men det viktigaste är ändå att se framåt och trots vår stolta historia, är det rollen vi spelar för framtidens hållbara byggande som jag är mest stolt över.

Moelven Töreboda har som företag olika typer av ansvar – mot personal, mot ägare och mot den plats, den lilla staden Töreboda, där företaget är verksamt. Men när blicken lyfts är det självklart att det också finns ett vidare ansvar.

-  Vi har ett ansvar mot planeten vi lever på och de generationer som kommer efter oss.

- Det är ett stort ansvar, och vi kan förstås inte ta på oss det helt på egen hand, men vi kan fortsätta att göra vad vi kan. Vi kan ta vår del av ansvaret och se till att vara en viktig del av lösningen.

Moelven Töreboda har hållbara produkter och tjänster, och i någon mening gör just det att företaget inte har något annat val än att fortsätta ta ansvar för att minska samhällets klimatavtryck.

- Det är ett ansvar vi gärna tar, eftersom det skapar ett större värde i vårt jobb och ger mening till våra arbetsdagar. Vi har fantastiska produkter som inspirerar oss att göra världen lite bättre – och vi tänker fortsätta att bygga en hållbar framtid med trä!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079