23948sdkhjf

Mest populära byggprojektet är altan

I Sverige väljer allt fler att bygga altan under sommaren. Även i år är det den byggbeskrivning som toppar listan över flest sålda och distribuerade byggbeskrivningar från branschorganisationen Svenskt Trä.

– Det blir allt enklare att söka upp information och kunskap om trä och träbyggande. Med kostnadsfria byggbeskrivningar, appar och publikationer kan fler bygga rätt med trä, säger Johan Fröbel, chef för teknik och distribution på Svenskt Trä, i ett pressmeddelande.

Läs också: Träprisgalan blir digital

Han fortsätter:
– Vi bygger som aldrig förr och många passar under sommaren på att få klart den efterlängtade lekstugan eller det behövliga cykelförrådet. Populärast av Svenskt Träs byggbeskrivningar är Altan som legat etta på topplistan länge. Planera storlek och läge. Något att tänka på innan bygget påbörjas är solfaktorn. Överväger morgonsol, middagssol eller kvällssol? Tänk även på syfte och storlek. Är altanen för 50 eller 10 middagsgäster?

Sedan förklarar Johan Fröbel att det även är viktigt att välja material. Ska det vara tryckimpregnerat eller kärnfuru? Och till själva byggandet är virkesval och -kvalitet viktigt, menar han.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109