23948sdkhjf

Lindbäcks gör miljardaffär

Blir även storägare i SBS

Studentbostäder i Sverige, SBS, gör en riktad nyemission av aktier.  Delar av de nya aktierna kommer att nyttjas som betalning genom kvittning av fordran för förvärv, där Lindbäcks Fastigheter tecknar 20 procent..

Lindbäcks har sålt sina studentbostäder på Porsön i Luleå till Studentbostäder i Sverige (SBS). De åtta fastigheterna omfattar 1443 lägenheter med ett underliggande fastighetsvärde på runt 1,1 miljarder kr.

Försäljningen ska ligga till grund för nya investeringar och bostadsprojekt i egen regi. Genom affären blir också Lindbäcks 20 procent delägare i SBS.

– Vi är glada att sälja våra studentbostäder till en så långsiktig aktör som SBS och det känns bra att vi också blir delägare i bolaget. Den här affären kommer att stärka oss i vår fortsatta expansion, vi ser nu fram emot att bygga nya bostäder för egen förvaltning i Luleå, Skellefteå och Piteå, säger Hans Lindbäck, vd för Lindbäcks Fastigheter.

I affären med SBS ingår även en överenskommelse att Lindbäcks ska bygga 100 nya studentlägenheter som en förtätning inom området på Porsön. Byggstart är beräknad till våren 2020.

Lindbäcks är en av Europas ledande producent av flerbostadshus med stomme i trä.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11