23948sdkhjf

Moelven tjänade över 300 miljoner

Framgångsrikt första halvår

Moelven Industrier ASA har ett stabilt första halvår bakom sig med ett rörelseresultat på motsvarande nästan 340 miljoner svenska kronor. Men en oro för framtiden finns i företagsledningen.

– Mycket tyder på att resten av året blir mer oförutsägbart, säger koncernchef Morten Kristiansen.

Moelven Industrier ASA har ett stabilt första halvår bakom sig med ett rörelseresultat på NOK 309,1 miljoner.

Moelven omsatte motsvarande sex miljarder svenska kronor under årets första sex månader. Det är en minskning med en kvarts miljard jämfört med 2018. Rörelseresultatet är dock ungefär detsamma som 2018.

Koncernchef Morten Kristiansen på Moelven Industrier ASA lyfter fram det osäkra världsekonomiska läget som en del av förklaringen till den förändrade omsättningen.

– Handelskonflikten mellan USA och Kina och Brexit-situationen skapar en mer oförutsägbar marknad för trävaror som används inom industrin. I Centraleuropa har stora stormfällningar och barkborreangrepp lett till att mer timmer än vanligt avverkas, vilket har påverkat priserna. I både Norge och Sverige har vi erfarit en del försenade starter av lägenhetsprojekt baserade på byggmoduler. Samtidigt är det glädjande att efterfrågan på byggvaror ligger på samma nivå som under det goda fjolåret. Det påverkar halvårsresultatet i positiv riktning, förklarar Morten Kristiansen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109