23948sdkhjf

Fler bostäder från Derome

Nytt avtal med Riksbyggen

Nu ska Derome leverera fler bostäder till Riksbyggen, efter att ett rikstäckande ramavtal tecknats mellan de båda bolagen. Målsättningen är att tillsammans skapa mer hållbara och produktionseffektiva boendemiljöer.

– Vi ser en växande efterfrågan på flerbostadshus i trä och fler ser fördelarna med industriellt trähusbyggande, säger Henrik Svahn, divisionschef på Derome Plusshus.

Ramavtalet är alltså rikstäckande och sträcker sig över tre år. Målsättningen är att första leveransen i ramavtalet sker i slutet av 2020.

Derome har sedan tidigare ett samarbete med Riksbyggen, bland annat vid Ribby Ängar i Västerhaninge.

Derome har många projekt på gång, bland annat ska företaget bygga Sveriges första fossilfria förskola, Hoppet i Göteborg. De är även med och bygger en av världens högsta träbyggnader, Skellefteå kulturhus, som är 20 våningar i trä.
Deromes har anläggningar för produktion av volymhus i trä i Kristinehamn, Skellefteå, och Värö strax utanför Varberg. Den sistnämnda är bolagets senaste satsning, som öppnades för cirka ett år sedan. Avtal som det med Riksbyggen ger förutsättningar för kontinuitet i produktionen, som i sin tur säkrar arbetstillfällen. Idag har cirka 85 arbetstillfällen skapats i Värö, och på sikt väntas antalet medarbetare öka till cirka 100.

– Det är positivt med långsiktiga avtal och särskilt att vi med detta avtal kan ge goda förutsättningar för industriell bostadsproduktion genom att bygga standardhus med stor flexibilitet i gestaltningen, säger Henrik Svahn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125