23948sdkhjf

Stora Enso sponsrar VM i skidor

Satsning på förnybart och cirkulärt mästerskap 2021

Stora Enso kommer att vara huvudsponsor för världsmästerskapen i nordisk skidsport i tyska Oberstdorf 2021. Sponsorskapet bygger vidare på erfarenheterna från tidigare världsmästerskap , och företaget kommer att visa upp olika förnybara och återvinningsbara lösningar.

Under evenemanget kommer Stora Enso att verka för en ökad medvetenhet om fördelarna med förnybara produkter och innovationer tillsammans med den lokala mästerskapskommittén i Oberstdorf. Under världsmästerskapen kommer olika produkter baserade på förnybara råmaterial att finnas tillgängliga, såsom temporära träbyggnader och förpackningskartong.

Det är nu fjärde gången som Stora Enso sponsrar världsmästerskapen i nordisk skidsport, efter att ha varit huvudsponsor för tävlingarna i österrikiska Seefeld 2019 och finska Lahtis 2017, samt sponsor för tävlingarna i Falun 2015. Stora Enso visade på träbaserade lösningar i form av byggnader, juiceförpackningar, brickor, bestick, prispallar och priser, och satsade även på ökad återvinning.

Världsmästerskapen i nordisk skidsport i södra Tyskland är en möjlighet för Stora Enso att komma nära sina huvudmarknader. Företaget har också cirka 5 000 medarbetare i Centraleuropa.

– Vi är väldigt glada att för fjärde gången sponsra världsmästerskapen i nordisk skidsport, säger Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström. För oss är det naturligt att sponsra detta världsmästerskap eftersom skogen, där de flesta av tävlingarna äger rum, är själva kärnan i bioekonomin och i vår värdekedja. Vi har mycket positiva erfarenheter från tidigare världsmästerskap i Österrike, Finland och Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078