23948sdkhjf

Elitfönster vill öka produktiviteten

Inwido-företaget investerar i automation

Elitfönster genomför sin enskilt största investering för att öka produktiviteten inom fönstertillverkning. Med satsningen på en ny, högautomatiserad hyvelmaskin i fabriken i Vetlanda kommer Elitfönster att effektivisera och modernisera tillverkningen, med start i Q1 2020. Investeringen uppgår till 55 miljoner kronor.

I Vetlandafabriken produceras fönster till kunder i Sverige och för export. För att effektivare styra produktionen, synkroniserat med kundernas exakta behov, investerar Inwido och Elitfönster för framtiden.

Investeringen säkerställer att Elitfönster ligger i fönstertillverkningens framkant. Den nya hyveln ersätter äldre produktionsteknik och har en ny förmåga att effektivare styra produktionen efter kundernas behov. Investeringen är nästa steg mot att utveckla framtidens fönstertillverkning och är strategiskt viktigt för Elitfönsters framgång, säger Jonas Hernborg, VD Elitfönster.

Den nya hyveln installeras under första kvartalet 2020 och ska sättas i produktion sommaren 2020. Satsningen är ett exempel på hur Inwido och dess bolag driver på utvecklingen inom Europas största fönsterkoncern.

Vi arbetar varje dag på att utveckla våra bolag inom teknisk höjd, effektiv produktion, ledarskap, inköp och innovation. Med ny teknik, likt den vi satsar på hos Elitfönster, tar vi viktiga steg framåt för att skapa framgång för såväl våra företag, deras kunder och Inwido, säger Henrik Hjalmarsson, Koncernchef Inwido.

Med investeringen i den nya maskinen får Elitfönster bättre kundorderstyrning, högre grad av bearbetning och arbetsmoment i en och samma maskin och förenklad materialhantering. Hyveln kan mycket mer än sin föregångare. Exempelvis styckeproducera fönster i olika storlekar och utföranden, med högre kvalitet, effektivare arbetssätt och ökad hållbarhet med mindre spill.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095