23948sdkhjf

Kesko Sverige förvärvar Oskar Harju

"Förstärker oss geografiskt"

Kesko Sverige med K-Rauta och K-bygg, förvärvar Oskar Harju  i Örnsköldsvik.

Oskar Harju är en färg- och interiörhandel som kommer att stärka Kesko Sveriges position ytterligare i mellersta Norrland, heter det i pressmeddelandet från företaget.

Kesko Sverige har redan en tung position på byggmarknaden med sina 34 butiker inom K-Bygg som framförallt riktar sig till professionella byggare samt K-Rautas 17 varuhus med huvudinriktning mot konsument.

Förvärvet är ännu ett steg i Kesko Sveriges tillväxtresa och förstärker marknadspositionen i Örnsköldsvik med omnejd.

- Förvärvet av Oscar Harju AB är en förstärkning av vårt varumärke K-Bygg, både geografiskt och kompetensmässigt inom kategoriområdet färg, säger Leif Lindholm, COO, Building, Kesko Sverige.

- För mig känns det väldigt bra att K-Bygg Fresks blir köpare av vårt anrika bolag, Oskar Harju som grundades 1898. Att bolaget fortsätter i trygga händer och med en ny ägare med djup kunskap och kompetens inom färg borgar för fortsatt kundfokus i första rummet säger Johan Harju, vd, Oskar Harju. 

Oskar Harju har en butik i Örnsköldsvik med marknadsposition mot både proffs och slutkund. Företaget har 12 medarbetare och omsatte 34,3 miljoner svenska kronor 2018.

Förvärvet genomförs per den 1 oktober 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125