23948sdkhjf

Hon blir Stora Ensos nya koncernchef

Rekryterar nya vd:n internt: ”En stor ära”.

I augusti meddelade Karl-Henrik Sundström att han avser lämna vd-posten på Stora Enso. Nu står det klart vem som blir hans ersättare. Annica Bresky tillträder som vd och koncernchef den 1 december, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

– Det är en stor ära för mig att få den här möjligheten, kommenterar Annica Bresky.

Annica Bresky är i dag chef för Stora Ensos division Consumer Board, med den formella titeln executive vice president. Under åren 2013-2017 var hon koncernchef och vd för Iggesund Paperboard AB och dessförinnan vd på BillerudKorsnäs Karlsborg AB.

Hon ser fram emot att fortsätta bygga Stora Ensos framtid.

– Vi är väl positionerade att växa tillsammans med våra kunder och främja deras affärer med hjälp av hållbara och innovativa lösningar. Tillsammans med mina kollegor inom Stora Enso, våra kunder och samarbetspartners över hela världen kommer vi att accelerera våra satsningar som föregångare i kampen mot global uppvärmning, säger Annica Bresky.

Stora Ensos styrelseordförande Jorma Eloranta betonar att Annica Bresky är den som är bäst lämpad att att fortsätta utveckla Stora Ensos strategi och verksamhet.

– Vi är mycket glada över att välkomna Annica Bresky till hennes nya befattning. Annica har omfattande erfarenhet av vår bransch och en gedigen affärsbakgrund. Hon har dokumenterad erfarenhet av att skapa tillväxt och av verksamhetsoptimering, samt ett starkt fokus på kunder och innovation. Hon är väl rustad att leda transformationen av vårt företag för förnybara material, säger Jorma Eloranta.

Den nuvarande vd:n Karl-Henrik Sundström kvarstår i sin roll tills dess att hans efterträdare tillträder i december.

– Jag har trivts fantastiskt bra inom Stora Enso och är mycket glad att få lämna över stafettpinnen till Annica. Jag önskar henne stort lycka till i sin nya roll. Mitt fokus för de kommande månaderna blir att främja ett smidigt överlämnande av ledarskapet, säger Karl-Henrik Sundström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125