23948sdkhjf

Derome Brexit-säkrar exporten till England

Startar bolag i England

Derome Timber UK Ltd startade sin verksamhet den 1 oktober 2019 för att säkra fortsatt handel med landet efter en Brexit.

- Genom att etablera verksamhet i England underlättar vi för våra engelska kunder samtidigt som vi tryggar jobben för Deromes anställda i Sverige, säger Gunnar Jakobsson, vd på Derome Timber.

Derome har sedan många år tillbaka en omfattande export av virke till England. Företaget säljer bland annat till Travis Perkins som har den största bygghandelskedjan i England.

Står för en halv miljard

Totalt omsätter exporten till England cirka en halv miljard kronor årligen.

- Marknaden i England kommer att bli osäker till följd av Brexit. Vi kan inte skydda oss mot minskad efterfrågan på marknaden, men däremot kan vi säkra att vi inte tappar affärer på grund av den ökade administration i handeln som följer av att England lämnar EU, säger Gunnar Jakobsson, vd på Derome Timber.

- För att kunna erbjuda kunderna en trygg och enkel handel även efter en Brexit etablerar vi nu ett bolag i England, tillägger Gunnar Jakobsson.

Derome Timber UK Ltd kommer att importera virke från Derome i Sverige och sälja det vidare på engelska marknaden. Det betyder att Derome tar hand om all administration kring import- och momsklarering och tar hela valutarisken kopplat till importen. Kunderna kan istället köpa virke av ett inhemskt bolag, vilket blir betydligt enklare för dem.

- Som Sveriges största familjeägda träindustri är Derome en betydande arbetsgivare. Genom att underlätta vår handel med England kan vi bana väg för fortsatta affärer och då även fortsätta vara den trygga arbetsgivaren som vi är idag, säger Gunnar Jakobsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126