23948sdkhjf

39 tar steg för kompetensen

Stort intresse för företag efter Tillväxtverkets stöd

Tillväxtverkets stöd till STTF, Svenskt Trätekniskt Forum, för att inventera kompetensläget inom sågverksindustrin har bidragit till att frågan väckt ett glädjande stort intresse i branschen. Det berättar STTFs sekreterare Tomas Ivarsson.

– I nuläget har hela 39 företag anmält sitt deltagande vilket är fler än vad vi hoppades på. Medverkande företag är allt från koncernägda till privatägda sågverksföretag, från norr till syd. Det är fantastiskt roligt och mycket intressant att få bekräftat att det finns en så pass stor efterfrågan på stöd avseende strategisk kompetensförsörjning

Tomas Ivarsson berättar att förberedelsefasen i princip är avslutad och nu går vi in i nästa steg, som blir en konkret inventering av den nuvarande utbildningsnivån och det framtida behovet.

– Vi har bland annat upprättat en specifik enkät som vänder sig till både operatörer och företagsledningen.

En bedömning är att inventeringen kommer att pågå fram till årsskiftet. Dessutom är STTF angelägna att studera hur åldersfördelningen ser ut, de flesta branscher poängterar problematiken kring stora pensionsavgångar och med stor sannolikhet är det likadant inom den träindustriella sektorn.

Tillväxtverkets generaldirektör lyfte fram projektet som ett gott exempel i samband med Industridagen i Sandviken inför ett antal ministrar och rätt många tunga beslutsfattare.

– Det är väldigt trevligt att vi blir uppmärksammade på detta sätt, men detta ställer samtidigt krav på oss att prestera ett slagkraftigt resultat, konstaterar Tomas Ivarsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078