23948sdkhjf

PEFC välkomnar ny medlem

Antar Sveriges Allmänningsskogars

Svenska PEFC:s styrelse har beslutat att anta Sveriges Allmänningsskogars Förbund som ny medlem.

Nu utgörs består PEFC av 34 medlemmar inom skogsbruk, förädlingsindustri och andra skogliga intressen som aktivt är med och stödjer utvecklingen av ett ansvarsfullt och hållbart skogsbruk.

Sveriges Allmänningsskogars Förbund är en sammanslutning av 20 allmännings- och besparingsskogar i Norrbotten, Västerbotten och Dalarna.

- Flera av våra medlemmar är certifierade enligt PEFC. Därför är det viktigt för oss att kunna vara med och påverka utformningen av PEFC:s skogsstandard för de speciella förutsättningar för skogsbruk som vi har i inlandet med till exempel längre omloppstider och en stor andel myrmark, säger Ulf Andersson, ordförande i Sveriges Allmänningsskogars Förbund.

- Vi är glada att få välkomna Sveriges Allmänningsskogars Förbund som ny medlem och ser det som en stor tillgång i PEFC:s arbete för att vidareutveckla ett hållbart skogsbruk. Svenska PEFC stödjer principen om bärkraftig landsbygdsutveckling i hela Sverige och därför är det värdefullt att förbundet genom ett medlemskap vill bidra med sina erfarenheter och kunskaper kring villkoren för skogsbruk i Norrlands inland, säger Christina Lundgren, vd för Svenska PEFC.

Sveriges Allmänningsskogars Förbund företräder runt 800 000 hektar och 2 procent av Sveriges produktionsskogar, bestående av Norrbottens Allmänningsskogar, Västerbottens Allmänningsskogar samt Besparingsskogarna i Dalarna.

- Genom att samla erfarenhet och kunskap i en gemensam organisation vill förbundet föra upp Allmänningarnas och inlandets villkor, betydelse och förutsättningar för skogsbruk, på den politiska dagordningen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078