23948sdkhjf

Trähusstaden och Mariestad överens

Planerar flerbostadshus på orten

Trähusstaden Sverige och Mariestads kommun vill bygga flerbostadshus i  nybyggnadsområdet Sjölyckan, skriver Trähusstaden på sin hemsida.
– Vi börjar med 50-60 lägenheter och räknar med byggstart 2021, säger Per Alexandersson, vd för Trähusstaden.

I dagsläget handlar det om villor och bostadsrätter i det nya bostadsområdet Sjölyckan.

Om planerna blir verklighet kommer de bostadsformerna att kompletteras med hyresrätter inom några år. Området, som ligger högst upp på en platå i bakkanten av etapp 1 och 5 i Sjölyckan, heter Törnberga 1:5 och detaljplanen, som snart är klar för granskning, medger bygge av 250 lägenheter.

Så många lär det inte bli förrän om några år.

– Vi vet inte hur många vi börjar med men vi bör ha en volym på 50-60 lägenheter när vi börjar, förutsatt att det finns en marknad, säger Per Alexandersson.

Om allt går enligt planerna hoppas Alexandersson på byggstart kvartal ett eller två 2021, med inflyttning året därpå.

– Vi räknar med att använda oss av det statliga investeringsstödet, som just nu är ute på en remissrunda, för att skapa prisvärda lägenheter och en bra hyresnivå.

Hur husen ska se ut och hur höga de blir inte klart men enligt detaljplanen får man bygga 40 meter högt, vilket innebär upp emot åtta våningar.

Trähusstaden Sverige är ett nystartat bostadsbolag. Det ägs av G&K Blanks Fastigheter, EHF Holding (Erik Hemberg) och Götenehus Group.

Till och med 2022 ska bolaget ha byggt cirka 300 lägenheter. Just nu finns det 45 nybyggda lägenheter i Trädgårdsstaden i Skövde. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109