23948sdkhjf

Inwido satsar lokalt och på partnerskap

Positiva tongångar på årets kapitalmarknadsdag

Fönster- och dörrjätten Inwido har det senaste året haft en inriktning på ett decentraliserat ansvar för både marknad och produktion.

– Cheferna för våra 28 affärsenheter är våra hjältar, menade koncernchefen Henrik Hjalmarsson vid Inwido:s kapitalmarknadsdag i Stockholm.

Inwido har alltså lagt mer ansvar på sina lokala chefer, som kan sina lokala marknader och produkter. Samtidigt har man tydliga regler i fråga om styrning, miljökrav och andra grundläggande principer för företaget.

– Är vi bara tillräckligt tydliga i våra kärnvärden är det effektivast att förenkla organisationen och låta de lokala cheferna ansvara för utvecklingen av både intäkter och kostnader, menade Henrik Hjalmarsson när NTT träffade honom vid kapitalmarknadsdagen.

Ett annat steg mot förenkling är att Inwido lagt ner sin egen utvecklingsenhet i Lund, och i stället arbetar mer med externa partners.

– Ett exempel är det ”mobilvänliga” fönster som en partner i Finland tagit fram, och som vi nu börjat sälja i ett pilotprojekt. Vår största styrka är industrialisering och marknadsföring, inte teknisk innovation. Den delen kan andra företag som regel driva effektivare, menar Henrik Hjalmarsson.

Nils Lindstrand

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.086