23948sdkhjf

ExpanderaMera förlorar på Erlandsson

"Små företag kan konkursa"

ExpanderaMera i Stockholm har i många år varit kund åt det numera konkursade Erlandsson Bygg i Dalarna.

Läs också: Byggföretag går i konkurs efter tvist

Jessica Löfström, grundare av ExpanderaMera med runt 120 anställda i dagsläget, är mycket irriterad på Erlandsson Byggs ägare, uppger hon för Building Supply.

Företaget har inte fått betalt för personal man hyrt ut åt Erlandsson Bygg i Dalarna, det handlar om fakturor för en miljon kronor.

– Den första fakturan föll till betalning i början av september, sedan har vi fakturerat fram tills för ett litet tag sedan, säger Jessica Löfström till Building Supply

– De borde vetat om den ekonomiska situationen tidigare och därmed slutat anlita oss, istället för att låta oss arbeta gratis.

– Vi med en omsättning på 80 miljoner kronor klarar oss men små företag med en omsättning under 10 miljoner är mycket sårbara och kan drabbas av konkurs, säger Jessica Löfström.

Hon säger även att ryktet går om att Erlandsson Bygg flyttat över bra affärer från företaget i Dalarna till andra bolag inom koncernen.

- Kvar i Dalabolaget finns bara projekt som gått dåligt, säger Jessica Löfström.

Hon jämför Erlandsson Byggs agerande med när JM Entreprenad på grund av bristande lönsamhet beslöt att avveckla Region Hus i JM Entreprenad.

- Vi hade mycket folk uthyrda där. De resonerade att det var självklart att de skulle ta sitt ansvar och betala oss för vårt utförda arbete.

Jessica Löfström pekar på ett handlande från Erlandssons sida hon tycker är konstigt.
- Ägarna till Erlandssons Bygg i Dalarna ville nyligen byta namn, så att företaget återigen hette Färdig Bygg, det namn företaget hade när Erlandsson Bygg köpte upp det för några år sedan. Och har även lagt in om att byta styrelse, säger Jessica Löfström till Building Supply..

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078