23948sdkhjf

Sågen satsar på ny såg

Ökar produktionen med servostyrt

Setra investerar i sitt sågverk i uppländska Nyby. Såglinjen uppdateras med en ny HewSaw SL250 delningssåg med sex servostyrda sågsnitt.

– Ett steg för en ökad produktion med bättre tillgänglighet, säger platschefen Andreas Wikström.

Setras sågverk i Nyby, Björklinge, är helt inriktat på furu och har en produktion på cirka 180 000 kubikmeter sågade trävaror om året.

– Att uppgradera delningssågen är ett projekt som vi tittat på under flera år. Vi har under lång tid dragits med en ålderstigen utrustning där framför allt kantverken nått bäst-före-datum med stora kostnader för underhåll som följd, säger Andreas Wikström, platschef vid Setra Nyby.

Under 2019 har Setra undersökt marknaden och även tittat på liknande lösningar hos andra sågverk.
– Vi kom fram till att HewSaws lösning var den bästa när vi vägde samman kvalitet och kostnad, konstaterar Andreas Wikström.

Setra har valt HewSaw SL250 delningssåg som levereras med sex servostyrda sågsnitt och med möjlighet att posta in slavklingor för ytterligare fyra sågsnitt.

Sågmaskinen är utrustad med kantningsenheter för kantning av fyra sidobräder.
Kantning inklusive diagonalkantning sker helt optimerat.

Förutom de tekniska specifikationerna lyfter Andreas Wikström även fram HewSaws kunnande och kompetens.
– En stor fördel är också att HewSaw har lång erfarenhet av att bygga den här typen av såglinjer, med standardlösningar som finns på många håll, vilket borgar för en bra support.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078