23948sdkhjf

Beijers dotterbolag tryggar byggprojekt

Hjälp hela vägen

Via ett skriftligt avtal som signeras med BankID ska den nya tjänsten hjälpa beställare och hantverkare från första kontakt och vidare genom hela byggprojektet.

BraByggare har över 13 års erfarenhet av att förmedla byggtjänster i hela Sverige. När BraByggare har intervjuat beställare och hantverkare om deras erfarenheter av såväl lyckade som mindre lyckade entreprenader så har företaget identifierat den enskilt viktigaste faktorn till framgång: Kom överens skriftligt innan projektet börjar.

- Vi vill öka tryggheten för bägge parter och göra vad vi kan för att alla byggprojekt genomförs framgångsrikt,  säger Jonas Ahnve, vd BraByggare. 

Med TryggtJobb används avtalsmallar som är framtagna av Konsumentverket, Sveriges Byggindustrier samt BraByggares moderbolag Villaägarnas Riksförbund. Upp till sex hantverkare kan svara på ett jobb och alla är kvalitetskontrollerade och har certifikatet ”Godkända av Villaägarna”.

När beställaren valt entreprenör används avtalsmallar som man finner på BraByggare.se. Efter att hantverkaren har signerat avtalet med hjälp av BankID skickar tjänsten det till beställaren som kontrollerar innehållet för att sedan signera avtalet digitalt. Bägge parter erhåller en kopia av avtalet, och för bägge parters trygghet har även BraByggare en kopia.

- Genom skriftliga avtal ökar möjligheterna för att du och hantverkaren kommer överens och att ni båda är nöjda när byggprojektet är klart,  kommenterar Ulf Stenberg, chefsjurist på Villaägarnas Riksförbund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109