23948sdkhjf

Liljewall ritar Icas första butik i massivträ

I veckan togs första spadtaget

I veckan togs det första spadtaget för ICA Supermarket Lindvallen som Liljewall på uppdrag av Ica Fastigheter projekterat.

Butiken byggs i massivträ och blir därmed Ica Fastigheters första butik helt i trä. Fullt fokus ligger på hållbarhet och målet är en modern matbutik i högsta miljöklass, Miljöbyggnad Guld.

Ica Lindvallen ligger i natursköna Sälenfjällen och kommer ersätta den mindre Ica Nära Lindvallen för att försörja den ökande fjällturismen.

Arkitekturen är inspirerad av fjällbebyggelsen i Dalarna och materialvalen tar avstamp i naturen som finns på platsen. Valet att arbeta med en massivträstomme blir därav ett fint hållbarhets- och gestaltningsmässigt bidrag.

- De höga hållbarhetsambitionerna i projektet går helt i linje med hur vi jobbar med hållbar samhällsutveckling.

Vi märker att intresset för massivträ ökar vilket vi välkomnar. Massivträ är ett klimatneutralt byggnadsmaterial och vi vill gärna visa på dess mångsidighet, därför är det extra kul att få använda det i ett handelsprojekt som detta, säger Camilla Gyllestrand, uppdragsansvarig arkitekt på Liljewall.

Fasaden kommer kläs med svensk liggande limträpanel och husets knutar att accentueras med stående panel som sedan målas i Falusvart. Entrésockeln kläs i skiffer och kommer förstärka byggnadens fjällkaraktär. Butikens huvudentré kommer bli en iögonfallande ledsagare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062