23948sdkhjf

Sågverksgiganten kan tänka sig nyförvärv

USNR expanderar i Europa

Världens största sågverkskoncern USNR har 1 200 anställda totalt och 120 i Söderhamn, där det finns 14 000 kvadratmeter lokalyta. I Söderhamn har  kontorsytor och entré renoverats och nyligen invigdes de fräscha lokalytorna. 

- Nu undersöker vi hur vi kan expandera i Europa, berättar Dale Brown för NTT Woodnet.

Han är president för moderbolaget USNR LLC och på besök vid invigningen där även representanter från kommunstyrelsen närvarade, 

- Antingen köper vi fler företag eller så satsar vi på att i Europa lansera produkter tillverkade i Nordamerika, exempelvis våra scannersystem, säger Dale Brown.til 

USNR:s styrka är att svara för hela kedjan på en såg från avbarkning till sönderdelning beträffande de produkter som för närvarande tillverkas i Söderhamn. Inom kocernen finns hyvlerier, brädhantering med mera.

- Vi kan i princip leverera ett helt sågverk, säger Johan Johansson, vd för USNR i Söderhamn.

Turn Key-lösningar

Ytterligare ett steg i leveranskedjan för kundföretagen med ont om tid är att leverera Turn Key-lösningar, något som är vanligt i Nordamerika.

- Då inkluderas även fundament, el och infrastruktur i sågverkslinjen och det köpande företaget behöver bara ha kontakt med en kontraktspartner, säger Johan Johansson, som tippar att trenden snart är här.

Det råder högtryck på fabriken i Söderhamn och för lång tid framöver.
- Det fullbelagt fram till semestern nästa år.

I synnerhet är det kunder i Ryssland som är i beställartagen.
- Tre olika projekt är på gång just nu, säger Johan Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066