23948sdkhjf

Elitfönster avtalar om gymnasiepraktikanter

Säkerställa framtida behovet

Elitfönster har skrivit ett samarbetsavtal med Njudungsgymnasiet i Vetlanda om praktik och sex månaders visstidsanställning för utvalda elever som läser det industritekniska programmet med inriktning trä.

Samarbetet ger eleverna möjlighet att förena teoretiska kunskaper med praktiska färdigheter. Samtidigt stärker Elitfönster sin lokala förankring och säkerställer det framtida kompetensbehovet.

- Samarbetet med Njudungsgymnasiet är en möjlighet för oss ge att tillbaka till vår hemort och dela med oss av vår kunskap till de elever som läser det industritekniska programmet med inriktning på trä. Målsättningen är att ge eleverna en bra grund inför arbetslivet och att de efter avslutade studier besitter de färdigheter som efterfrågas i branschen. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete, säger Jonas Hernborg, VD för Elitfönster.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig del i gymnasieutbildningen på Njudungsgymnasiet. I samarbete med Teknikcollege kan eleverna genom feriejobb och praktik få nyttig arbetslivserfarenhet och personlig utveckling som förbereder dem inför en framtida anställning.

Elitfönster erbjöd 6 praktikplatser för de elever som påbörjade sin utbildning hösten 2019 och avslutar sin examen i juni 2021. För varje ny årskurs kommer ett nytt samarbetsavtal att upprättas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078