23948sdkhjf

Golvtillverkare ansöker om konkurs 

Företaget Berg & Berg i Kallinge, som tillverkar parkettgolv, har ansökt om konkurs. Cirka 70 anställda påverkas. 

Läs också: Finbesök på Södra

Enligt bolagets vd Christian Jöhncke har man haft en bra trend sedan sommaren, och står inför sin bästa leveransvecka det här året, men att en tvist mellan bolaget och den kommunala fastighetsägaren lett till konkursen. 

– Skälet är att ett hyresavtal inte har kunnat ingås med det kommunala fastighetsbolaget Abri i vars fastighet verksamheten bedrivs. Konkursen omfattar även den verksamhet som bedrivs på Eringsboda sågverk, säger han ett pressmeddelande. 

I november förra året var golvtillverkaren också nära nedläggning, när dåvarande ägaren Södra Wood inte lyckades sälja bolaget och därför ville lägga ner. Men istället kom ett avtal om överlåtelse av Berg & Berg till Mor-Gerdgruppen på plats i sista stund. 

Efter att Berg & Berg bytte ägare började problemen med lokalerna. Det kommunala fastighetsbolaget Abri ville vid ett tillfälle vräka verksamheten, eftersom man hade hyresavtal med Södra och inte Berg & Berg eller deras nya ägare.  

Läs också: Södras fasad på Lidl-butik

De båda parterna har inte kunnat enas om ett nytt avtal. 

– Det var inte oväntat. Vi har gjort vad vi kunnat och försökt att lösa problemet, säger Abris bolagsjurist Mathias Kågell om konkursen till Sydöstran. 

Enligt konkursansökan har bolaget cirka nio miljoner i skulder, och 69 fast anställda. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.084