23948sdkhjf

Vida bygger bostäder åt SEB

Fem tusen hyresrätter

SEB har startat en fastighetsfond med målet att producera fem tusen hyresrätter fram till 2024. Vida Building har blivit en av leverantörerna av bostäderna.

Läs också: 2 000 ton pellets brann upp i Vidas sågverk

SEB Arkadia Bostad är en nystartad fastighetsfond som riktar in sig på den svenska hyresrättsmarknaden. Tillsammans med bland annat Vida Building har SEB tagit fram ett koncept för smart byggnation av hyresrätter med bas i trä och miljövänliga energisystem. Målet har varit att kombinera hög kvalitet och standard med förenklad byggprocess samt låg drift och underhållskostnad.

Husen kommer att tillverkas i Vida Buildings husfabriker i Växjö nära respektive byggområde, vilket minskar transportsträckor och utsläpp under byggtiden. Virket är hämtat från Vidas sågverk som även de ligger nära fabrikerna och resulterar i begränsade transporter.

– Att vi har blivit en av leverantörerna av dessa hus är väldigt roligt. Det kommer att innebära ett bra tillskott för oss Affären innebär att vi kan växa som företag och om allt går som planerat så är affären värd ca 1 miljard, säger Johan Blixt, vd vid Vida Building.

För Vida Building innebär affären att det skapas och behålls arbetstillfällen.

– För Vida Building betyder affären att vi kommer att behöva nyanställa 10 till 15 personer under första halvåret 2020. Vi kommer att behöva både personal till vår produktion, så som industrisnickare och monteringspersonal, samt projektledare och konstruktörer, fortsätter Johan Blixt. Produktionen av de nya bostäderna kommer att påbörjas i januari nästa år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078