23948sdkhjf

Konkursade golvtillverkaren kan räddas 

Golvtillverkaren Berg & Berg ska drivas vidare, har konkursförvaltaren beslutat, och redan har man flera visat intresse. ”Det är alltid ett bra tecken när en intressent hör av sig innan annonsering,” säger konkursförvaltaren.

Läs också: Södra säljer efter konkurs

I slutet av förra veckan ansökte golvtillverkaren Berg & Berg i Kallinge om konkurs, på grund av skulder och en tvist om fastighetsavtal med det kommunala fastighetsbolaget. 

Nu har konkursförvaltaren meddelat att man kommer utannonsera bolaget till försäljning för fortsatt drift, och några intresserade har redan hört av sig. 

– Det är ett bolag som jag inte hört talas om innan. Det är alltid ett bra tecken när en intressent hör av sig innan annonsering. Genom annonser når man de som kanske är lite nyfikna. Att höra av sig spontant visar ofta på genuint intresse. Det är ofta där jag hittar mina köpare, säger konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson till Blekinge Läns Tidning. 

Företaget har varit nära konkurs tidigare. Förra året varslades personalen också, då tidigare ägaren Södra inte kunde hitta någon säljare. Men då räddades de anställda i sista stund. Konkursförvaltaren menar att man får lov att anse personalen vara luttrad, och han hoppas att de i alla fall ska kunna få lön innan jul, genom den statliga lönegarantin. 

– Det går iväg idag till länsstyrelsen. Har de bara någorlunda anständig handläggningstid så ska de kunna betala ut lönerna innan jul. Vi hann på en och en halv dag, jag tänker att de bör kunna hinna ta beslut på en vecka, säger Erik M Gabrielsson till Blekinge Läns Tidning. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094