23948sdkhjf

Tar över som vd på Fiskarhedens Trävaru

Magnus Larsson efterträder pappa Olle

Från 16 december är Magnus Larsson ny vd på Fiskarhedens Trävaru. Han efterträder sin far, Olle Larsson, som drivit företaget sedan 1988.

– Det känns både bra och spännande. Men också tryggt, eftersom jag fortsatt kommer att ha min far som bollplank. Det är roligt att ta över ett företag med så fantastisk historik och att få fortsätta på den vägen, säger Magnus Larsson.

Magnus har tillbringat en stor del av sin uppväxt nära sågverket och har god kunskap om alla ingående delar.

Han har sommarjobbat inom företaget från tidig ålder och arbetat heltid sedan 2010, först på produktionsavdelningen vid råsorteringen och som pannskötare, sedan på försäljnings- och marknadssidan efter att avbrott i Canada. De senaste tre åren har han, som vice vd, arbetat brett över hela verksamheten, sida vid sida med sin far.

Inom företaget pågår många förbättringsarbeten både på produktionen och andra enheter.

– Ständiga investeringar görs för att utnyttja råvaran på bästa sätt som det fantastiska framtidsmaterial den är, säger Magnus Larsson.

Olle Larsson tog över sågverket 1988 med 42 anställda och en produktion på 32 000 m3. Han förändrade företagskulturen genom att lyfta fram arbetarnas betydelse och kunnande. Den karakteristiska vi-känslan etablerades. Effektiviteten och produktionen satte fart.

Efter det gjordes en rad flera stora investeringar, bland annat ny panncentral. När man driftsatte ny såglinje med bandsåg blev Fiskarheden ett modernt sågverk med kraftigt ökad produktion som följd.

Men det har också varit svårigheter. I december 2007 rasade en kraftig brand i det nyrenoverade justerverket. Maj 2009 drog produktionen igång igen, med ett nytt justerverk.

Investeringarna har fortsatt ända fram till idag. 2019 har ett nytt timmerintag färdigställts och tagits i bruk. Produktionen uppgår nu till 360 000 kvadratmeter sågad vara och antalet anställda är runt 140 personer. Man är idag ett av landets ledande sågverk med den modernaste tekniken i form av bland annat CT-log, där timret röntgas för optimalt utbyte.

Olle Larsson kommer att finnas kvar i företaget bl a som styrelseordförande och i andra roller både inom koncernen men även fortsatt inom det regionala näringslivet.

I familjeföretaget ingår även Magnus Larssons två bröder, Mattias och Jonas Larsson, som båda arbetar på sågverket.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079