23948sdkhjf

XL Bygg Stenvalls förvärvar Lidbergs Trä

XL-Bygg Stenvalls får ytterligare tillökning genom förvärv av Lidbergs Trä i Boden.

Sedan starten 2006 inledde XL-BYGG Stenvalls en omfattande expansion med etableringar av anläggningar från Umeå i söder till Kiruna i Norr och har nu ett flertal byggvaruhus runtom i Norr- och Västerbotten.

XL-Bygg Stenvalls är delägare hos XL-Bygg sedan 2006.

– Vår huvudmarknad är Norrland, där vi säljer byggvaror och norrländskt virke till våra proffs- och privatkunder. Många av våra proffskunder jobbar över hela regionen och för oss är det viktigt att vi har etableringar på orter där våra kunder verkar. Vi vill kunna erbjuda kunderna bra och lättillgängliga anläggningar med ett brett urval av produkter i lager och kunnig personal på plats, säger Henrik Morin, VD, XL-BYGG Stenvalls.

Stenvalls har en stark norrländsk förankring och etableringen i Boden är ett steg i riktningen att växa ännu mer i Norrland.

Vi är mycket glada och stolta över möjligheten att förvärva ett snart 50 år gammalt företag och vi kommer fortsätta vår satsning i dess anda, säger Henrik Morin, vd. 

Lidbergs Träs ägare Jan-Anders Lidberg är nöjd med uppköpet.

– Vi är ett familjeföretag och har funnits i Boden i 50 år. Vi är inne på vår tredje generation som driver verksamheten, därför känns det tryggt att veta att vi lämnar över till ett genuint företag som värnar den norrländska andan och den personliga service som vi värderar högt. Jag är övertygad om att de kommer driva denna anläggning med engagemang och kunden i centrum, säger ägare Jan-Anders Lidberg.

Lidbergs Trä i Boden byter namn till XL-Bygg Boden och blir XL-Bygg Stenvalls nionde byggvaruhus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078