23948sdkhjf

Ljungträ först med ny virkesmätning

System från Cind ger öppet hela veckan

Ljungträ utanför Köping väljer nu att automatisera sin virkesmätning. Cind har installerat systemet under hösten och nu är mätningen tagen i bruk.Cinds system automatiserar den manuella mätning som tidigare använts vid Ljungträ. Tekniken möjliggör dessutom en totalt förändrad tillgänglighet. Tidigare har man bara haft möjlighet att ta emot virke på tisdagar och torsdagar. Den nya tekniken möjliggör öppethållande dygnet runt.

Tekniken som Cind levererar är baserad på stereokamerateknik vilket innebär att volymen på levererat virke kan mätas automatiskt när lastbilen passerar utrustningen. Hos Ljungträ är dessutom ytterligare funktioner utvecklade för att även diameter på stockarna skall kunna mätas.

– När vi nu gör ett antal strategiska investeringar på vårt sågverk kändes det naturligt att även se över vår virkesmätning. Med Cind:s system kan vi välkomna virkestransporter dygnet runt, alla dagar i veckan om vi vill. Detta är något som våra åkare uppskattar. Projektet har gått som på räls och vi kom igång med mätningen helt enligt plan, säger Dan Törnberg, vd på Ljungträ.

Utöver Ljungträ installeras nu Cinds produkter på ytterligare fem sågverk som beräknas vara i bruk innan årsskiftet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078