23948sdkhjf

Resursutnyttjande i fokus för Sawtec

Intelligent teknik för trä på Trä & Teknik

Inför Trä & Teknik i september har teknikleverantörernas organisation Sawtec tagit ett samlat grepp för att visa upp framtidens teknik.

– Vi kommer att synas tydligare än förra gången, berättar Sawtec:s ordförande Martin de Haas. Vi har en större yta som kommer att ge mer utrymme för varje företag och samtidigt ska utformningen av vårt område visa att vi är där som en gemensam front.

När det gäller tema, och eventuella kopplingar till mässans budskap om Agenda 2030, noterar Martin de Haas att Agenda 2030 och dess budskap om hållbarhet är inbyggt i träbranschen och dess produkter.

– Det vi som teknikföretag kan bidra med är ju teknik som ökar effektiviteten, så att råvaran och energin används optimalt. Vi kan även förbättra arbetsmiljön genom smartare teknik där sensorer och AI hjälper operatörerna och tar bort en del besvärliga arbetsmoment.

Martin de Haas noterar också att nya produkter av trä kan betyda att klimatnyttan med förnybar råvara blir betydligt större.

– Både klimatet och träindustrin gynnas av att de här frågorna uppmärksammas.

Sawtec tar alltså en större plats på årets Trä & Teknik, med en centralt placerad ”sågverksgata” på 70-75 meter för de cirka 20 medverkande företagen.

– Vi hoppas att även mässan blir större, framför allt när det gäller den geografiska spridningen på besökarna. Vi vet att det pågår aktiviteter för att ytterligare uppmärksamma Trä & Teknik i omvärlden och vi hoppas det ger effekt under mässan. Trä & Teknik är Sawtecs huvudsakliga mötesplats för detta år, och att få välkomna kunder från hela den Nordeuropeiska regionen skulle vara ett kvitto på att mässans och Sawtecs ansträngningar uppskattas och bidra till att säkerställa en framtida utveckling av Trä & Tekniks plattform.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094