23948sdkhjf

Kan svenska möbler skapa fler jobb?

Det är frågan när Möbelriksdagen samlas i Växjö den 5-6 mars. På temat ”Design, möbler och framtid” möts hela möbelbranschen i en positiv kraftsamling. Huvudtalare är Torbjörn Lööf, koncernchef för Inter IKEA Group, som ger Ikeas syn på branschens strukturomvandling och framtida tillväxt.

Möbelriksdagen är branschens årliga kraftsamling då tillverkare, leverantörer, designer, inredare, politiker och beslutsfattare samlas för att skapa visioner för den svenska möbelindustrins framtid.

”Svensk möbelindustri är en stor och viktig arbetsgivare. Möbelriksdagens främsta syfte är att inspirera till och verka för att branschen ska ha en hållbar och uthållig utveckling och tillväxt. Vår bransch har stor potential! Genom att lyfta svensk design och svenska möbler, nationellt och internationellt, kan den svenska möbelindustrin bidra med nya arbetstillfällen. Men då krävs också att vi har konkurrenskraftiga förutsättningar”, säger Anna Rosenqvist, vd för Interior Cluster Sweden som sammankallar Möbelriksdagen för 13e året i rad.

Huvudtalare på temat blir Torbjörn Lööf, koncernchef för Inter IKEA Group, som kommer att berätta om hur den svenska möbeljätten tacklar utmaningarna kring strukturomvandling, tillväxt och lönsamhet. Bland årets talare märks också Nadia Tolstoy, inredningsarkitekt och Tengboms främsta trendspanare. ”Framtidens arbetsplats är inte ett kontor”, konstaterar Nadia och ger uppslag till hur möbelindustrin kan öka sin konkurrenskraft genom ett erbjuda design och möbler som är anpassade för de nya arbetssätten.

Värd för Möbelriksdagen 2020 är trä- och designstaden Växjö som kommer att erbjuda ett gottebord för alla deltagare som är intresserade av arkitektur, design och kulinariska upplevelser.

Programmet presenteras på www.interiorcluster.se och uppdateras löpande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078