23948sdkhjf

Konceptförskola i trä sparar pengar och tid

Förskolan Beckasinen är en av Futurums konceptförskolor byggd i trä. Att bygga förskolor enligt ett färdigt koncept, så kallade konceptförskolor, har visat sig vara både tids- och kostnadseffektivt.

Detta har varit ett lyckat arbete för Futurum, vilket framgår i en nypublicerad rapport som jämför 7 kommuners arbete med konceptförskolor.

För att minska klimatavtrycket och ligga i framkant med energi- och miljöarbete har Futurum dessutom nu valt att finslipa sitt koncept och bygga förskolor helt i trä.

Förenklat kan man säga att en koncept­förskola är en förskola ­som byggs utifrån ett redan på förväg genomtänkt koncept, det vill säga en av flera förskolor som byggs med en gemensam planlösning och funktion.

Att bygga enligt modellen konceptförskolor är framförallt tids- och kostnadseffektivt.

Den ökade befolkningstillväxten har lett till en ökad efterfrågan av förskoleplatser och här är konceptförskolor en bra lösning. Genom att bygga enligt färdiga koncept uppnår man en synergieffekt och kan säkerställa en viss kvalitet där alla parter vet vad slutprodukten blir. Örebro kommun, som är Futurums beställare, kan därför vara säkra på att de får vad de beställer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094