23948sdkhjf

Nya bostäder i Malmö

Veidekke Eiendom fick markanvisning

Veidekke Eiendom har tilldelats en markreservation i Elinelund, som ligger i stadsdelen Limhamn-Bunkeflo i södra Malmö. Den aktuella markreservationen avser fastigheten Höbalen 2 som reserveras för byggnation av cirka 19 radhus och cirka 12 lägenheter i flerbostadshus. Fastigheten är en del av projektet ”Öster om kalkbrottet” och en ny detaljplan för området vann laga kraft i januari 2014. Säljstarten för de nya bostäderna är planerad att ske under 2021 och de första hushållen väntas flytta in under 2022.

– Vi är givetvis väldigt glada över markanvisningen och ser fram emot att utveckla projektet tillsammans med Malmö kommun under de kommande månaderna. Målet är att skapa en vacker och attraktiv boendemiljö som lämnar ett så litet klimatavtryck som möjligt, säger Tony Petäjä, Projektutvecklare på Veidekke Eiendom

Veidekke Eiendom erhöll markreservationen inom ramen för en markanvisningstävling för Elinelundsområdet. Totalt inkom 12 intresseanmälningar avseende Höbalen 2 och efter en utvärdering valde Fastighets- och gatukontoret att tilldela markreservationen för fastigheten till Veidekke. Markreservationen kommer att omvandlas till en markanvisning så snart kommunen och Veidekke har slutfört förhandlingarna om det kommande köpeavtalet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172