23948sdkhjf

Prins Carl Philip besöker Möbelriksdagen

"Bekräftar möbelindustrins betydelse"

Torsdagen den 5 mars får Möbelriksdagen kungligt besök när Prins Carl Philip närvarar vid invigningen i Växjö. 

Läs också: Svensk möbelindustri en vinnare i Hamburg

– Vi är mycket glada över att Prins Carl Philip deltar vid Möbelriksdagen. Det är en bekräftelse på möbelindustrins betydelse för det svenska näringslivet och vår nationella identitet, säger Anna Rosenqvist, vd för Interior Cluster Sweden som står bakom arrangemanget. 

Möbelriksdagen är en kreativ mötesplats för möbelbranschen som nu hålls för 13:e året i rad. Arrangemanget har blivit den självklara samlingsplatsen för den svenska möbelindustrin och syftar till att synliggöra branschen samt att stärka dess utveckling och konkurrenskraft. Deltar gör producenter, underleverantörer, designer, inredare och beslutsfattare men också studenter och utbildare från olika lärosäten. Årets tema är "Möbler, design och framtid" och fokuserar på den stora strukturförändring som möbelbranschen just nu genomgår.

2020 års Möbelriksdag hålls den 5–6 mars i design- och trästaden Växjö – utsedd av EU-kommissionen till Europas grönaste stad. Möbelriksdagen arrangeras av medlemsorganisationen Interior Cluster Sweden med förankring i Tibro, Tranås, Vaggeryd, Värnamo och Växjö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078