23948sdkhjf

Tre priser till trä i Skellefteå

Martinsons, TK Botnia och Valutec belönades

När årets näringslivsgala i Skellefteå, Alvargalan, hölls i fredags kväll fanns det mycket träkunnande bland pristagarna. Martinsons blev årets företag i Skellefteå, medan TK Botnia blev årets tjänsteföretag och Valutec årets tillväxtraket i samma stad.

Ingen överraskning att trä märks bland framgångsrika företag i denna trästad, men just dessa företag förtjänar naturligtvis att framhållas speciellt. Utvecklingen har varit stark inom alla tre, de har alla satsat hårt för att använda intresset och behovet av träprodukter och träbyggande för att utveckla både sina företag och träbranschen, samtidigt som man bidrar till en hållbar utveckling.

Man ska inte skryta, men NTT var i Skellefteå och hos de prisade företagen redan före prisutdelningen, och artiklar om deras utveckling kommer framöver i både tidning och på Woodnet.

Grattis, alla pristagare!

Motiveringar

Årets företag, Martinsons: Familjeägda Martinsons är en viktig arbetsgivare i regionen och en av Sveriges ledande aktörer inom hållbart samhällsbyggande. Förutom att representera Västerbotten i världen har finansiellt stabila Martinsons investerat stort i sina anläggningar för att fortsätta utveckla förädlingen av lokala skogsråvaror. Sara Kulturhus är ett av många exempel som visar hur Martinsons ser till att värdet från Västerbottens skogar stannar i bygden.

Årets tjänsteföretag, TK Botnia: Det lilla bolaget från Burträsk tar sig an träbyggnadsprojekt i hela Norden och på hemmaplan projekterar TK Botnia byggnader som Sara kulturhus och kontorshuset Svalan. Genom att specialisera sig på trä förstärker de bilden av Skellefteå som trästad. Med mer än 30 procent av omsättningen på export är TK Botnia ett starkt tjänsteföretag.

Årets tillväxtraket, Valutec: Med spetskunskap och nära samarbeten med både sågverk och akademi driver Valutec utvecklingen inom virkestorkningen framåt. Den höga innovationstakten och tillväxtambitionerna har lett till en marknadsledande position både i Norden och i stora delar av Europa. Valutecs dubblering av både omsättning och resultat senaste åren är också ytterligare en fjäder i hatten för Skellefteå som kunskapscentrum för träindustrin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063