23948sdkhjf

"Cirkulärt vägen för svensk möbelindustri"

Näringsministern invigde möbelmässan

– Vi kan inte fortsätta som vi gör nu. Under de senaste århundraden har vi harft en framgångsrik uppbyggnad av aldrig skådat slag men vi kan inte fortsätta som vi gjort utan måste agera cirkulärt. Det måste vara målet för allt vi gör.

Detta sa Sveriges näringsminister Ibrahim Baylan när han invigde Stockholm Furniture & Light Fair på Älvsjömässan på tisdagen och NTT Woodnet var på plats och bevakade.

– Sverige har höga ambitioner att bli det första fossilfria landet i världen.

Jag bodde fossilfritt mina första tio levnadsår på landet i Turkiet. Vi hade inte bilar, vägar eller elektricitet utan levde som man gjorde på 1800-talet i Sverige.

Så kan vi leva också i Sverige i dag om vi väljer att stänga alla elektricitet, stoppa alla flygplan och så vidare. Men vill vi det? Jag är övertygad om att nya innovationer och affärsmodeller är den rätta vägen.

– Den svenska möbelindustrin är stark med Ikea, Lammhults och många, många fler. Det ska bli spännande att se hur branschen möter utmaningen med ett cirkulärt företagande och dessutom skapa många nya jobb, sa Ibrahim Baylan.

Stockholm Furniture & Light Fair med 700 utställare i år pågår mellan den 4-8 februari.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078