23948sdkhjf

Ljusrum designar Beijers nya kontor

Återbruk av möbler viktigast

Under november 2019 stod byggvaruhuskedjan Beijers nya servicekontor i Sollentuna klart. De anlitade arkitektkontoret Ljusrum, som i det här projektet har valt att fokusera på återbruk av möbler och tagit inspiration från de fysiska butikerna.

– Det har varit ett väldigt spännande uppdrag där vi dels fått återanvända inredning, men också använt material som butikerna själva tillhandahåller, säger Lotta Löfgren, inredningsarkitekt och en av Ljusrums tre ägare.

När Ljusrum anlitades av Beijer för att gestalta det nya servicekontoret kom de in relativt sent i projektet.

Vanligen är arkitektkontoret med redan från start, ofta när kunden fortfarande letar efter lokal eller precis har skrivit kontrakt.

Nu var planritningen redan satt och bygget skulle starta bara en vecka efter att Ljusrum blev involverade. Det var när Beijer insåg att de behövde hjälp med gestaltningen av lokalerna, som de blev rekommenderade av möbelleverantören Rekomo att kontakta Ljusrum.

Lotta Löfgren och hennes kollegor åtog sig uppdraget och började spåna på idéer. Det mest betydelsefulla för Beijer var att återanvända material och möbler samt göra miljövänliga och klimatsmarta val.
– Beijer ville gärna fokusera på återbruk, vilket vi arbetar väldigt mycket med annars också genom cirkulära möbelflöden. Förutom att alla val gjordes med miljön i åtanke, fick vi också möjlighet att ”lyfta upp” butiksmiljöerna in i det nya servicekontoret, vilket var en spännande utmaning, säger Lotta Löfgren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078