23948sdkhjf

Bergs Timber startar nytt säljbolag

Fokus på kundupplevelsen

Under senare delen av 2019 beslutade Bergs Timber att starta ett nytt dotterbolag för att sälja koncernens mer högförädlade produkter, primärt på den svenska marknaden.

Bergs Timber bedriver idag verksamheter i Sverige, Baltikum och England. Kärnverksamheten är produktion, försäljning och distribution av sågade och hyvlade trävaror främst till huvudmarknaderna England och Sverige.

I koncernen tillverkas även högkvalitativa modulhus, fönster och dörrar, trädgårdsprodukter och olika typer av träskyddsbehandlingar.

Genomgående för dessa produkter i trä är att de produceras i koncernens egna fabriker, de utlovar högsta kvalitet och de präglas av lång erfarenhet och kunskap inom respektive produktområde.

– Bergs Timber fyllde förra året 100 år och har under de senare åren utvecklats från ett rent sågverksbolag till ett bolag med stor del vidareförädling. Den produktportfölj vi nu har i koncernen skapar spännande möjligheter och det är just detta vi ska ta vara på i det nya bolaget. säger Peter Nilsson, koncernchef för Bergs Timber, i ett pressmeddelande.
Målsättningen är att skapa ett unikt koncept inte enbart på produktnivå, utan även runt hur man som köpare upplever företagets erbjudande, leverans och kringtjänster.

– Första affären i det nya bolaget är redan i hamn, och vi ser fram emot att skapa många till.

Per-Åke Bergh blir vd i det nya bolaget.

– Köpbeteendet förändras snabbt och vi vill vara med på resan att nå ut direkt mot projekt och byggentreprenörer men även till konsument. 

Woodworks by Bergs  har sin stora lansering under Nordbygg-mässan 21-24 april, besök oss gärna i monter C17:49.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08