23948sdkhjf

Därför väljer FUWL svenskt trä

"Bra ur hållbarhetssynpunkt"

Designstudion Form Us With Love, FUWL, har valt inredning i svensk furu för lanseringen av en ny produkt och beskriver det som ett bra val ur hållbarhetssynpunkt.

– För oss är det självklart att välja material som lever länge, går att återvinna och kommer från en hållbar källa över tid, säger Jonas Pettersson, en av grundarna till FUWL, i ett pressmeddelande från Svenskt Trä.

Inför lanseringen av en ny tvål i pulverform utan tillsatser har FUWL, tillsammans med branschorganisationen Svenskt Trä, inför lanseringen av en ny produkt tagit fram träinredning behandlat med shou sugi ban – en ytbehandling där trä bränns till olika stadier av förkolning vilket skapar ett sotat utseende.

FUWL är en internationell designstudio baserad i Stockholm. Designstudion uppger att varje ny produkt de tar fram är både innovativ, hållbar och industriellt skalbar.

Detta för att försäkra sig om att produkten gynnar både framtidens levnadssätt och vår planets välbefinnande.

– Trä i inredningssammanhang får alltmer uppmärksamhet just för att träinredning ger ett ökat välbefinnande samtidigt som det är bra för klimatet. Trä har även en positiv inverkan på inomhusklimatet och reglerar temperatur, fukt och ljus på ett bra sätt, säger Björn Nordin som är chef för interiör och design på Svenskt Trä.

– Vi hoppas på fler samarbeten med Svenskt Trä framöver eftersom trä är ett material som uppmanar till innovation och ur hållbarhetssynpunkt högst lämpligt för att producera i stor omfattning, säger Jonas Pettersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079