23948sdkhjf

Branschskola flyttar

Golvutbildning till Göteborg

För några år sedan startade Golvbranschen en branschskola för att underlätta rekrytering av yrkeselever.

Skolan har varit lokaliserad till Kista utanför Stockholm. Från och med nästa läsår ligger branschskolan i Göteborg.

År 2017 meddelade regeringen att kommuner i samverkan med företagen skulle kunna inrätta branschskolor. Avsikten med branschskolorna är att ge utbildning av hög kvalitet inom mindre yrkesområden parallellt med att säkra framtida rekrytering.

Golvbranschen, GBR, som består av golvläggningsföretag och golvtillverkare, startade hösten 2018 en branschskola på Kista byggtekniska gymnasium utanför Stockholm.

Från och med våren 2020 kommer de praktiska momenten i golvläggarutbildningen istället att genomföras på Bräckegymnasiet i Göteborg.

- Branschskolan anställer elever från hela landet. De som söker till den går där under delar av sin termin och får en kvalificerad yrkesutbildning av lärare med specialkunskaper. Utbildningen är uppskattad av både eleverna och Golvbranschen GBRs företag som blir deras framtida arbetsgivare, säger Johan Aspelin, vd för Golvbranschen.
Möjligheten att rekrytera eleverna är ett viktigt motiv för Branschskolan. Antalet sökande till yrkesprogrammen är för få i förhållande till behoven.

- Yrkeskunskaper är högt eftertraktat på arbetsmarknaden. Våra medlemsföretag har stora rekryteringsbehov och genom branschskolan kan vi locka fler till att bli golvläggare, säger Johan Aspelin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078