23948sdkhjf

Lindbäcks är mest digitalt

"Visar vägen"

Lindbäcks Bygg är Norrbottens mest digitala byggföretag.

Branschorganisationen Byggföretagen har utlyst en tävling om vilket byggföretag som kommit längst i sin digitalisering. Lindbäcks Bygg är det byggföretag i Norrbotten som använder flest digitala hjälpmedel och verktyg, skriver Affärerinorr.

"Vinnare och därmed Norrbottens mest digitala byggföretag är Lindbäcks Bygg i Piteå. De använder BIM, sensorer, cloud computing, robotisering, självkörande fordon och digitala tvillingar i sin verksamhet och planerar att införa fler", skriver Byggföretagen i sin motivering.

- Vi är mycket glada över att få dela ut priset till branschens just nu mest digitala företag i Norrbotten. Lindbäcks har kommit långt i sin digitala utveckling och går före och visar vägen. De arbretar tätt tillsammans med universitet som LTU för att därigenom öka hela branschens kunskap och förmåga och är ett föredöme för oss i branschen, säger Erik Ranängen, lokal chef för Byggföretagen i Norrbotten.

-Vi bygger industriellt för att vi tror på boende för fler och för att kunna göra det på branschens mest effektiva och hållbara sätt använder vi många olika verktyg och tekniker och där digitaliseringen är en av de allra viktigaste för oss. Det är en av våra framgångsfaktorer och det är därför mycket roligt att vi uppmärksammas med detta pris, säger Stefan Lindbäck, vd för Lindbäcks Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.266